Europa: Nova iniciativa de la Comissió Europea en matèria de protecció civil a la regió euro-mediterrània

de novembre 08, 2012

Autor: Friend of Europe



La Comissió Europea ha anunciat avui el llançament d’un nou programa de protecció civil a la regió mediterrània, a partir dels bons resultats obtinguts pel programa regional euro-mediterrani per a la prevenció, la preparació i la reacció a les catàstrofes naturals i d’origen humà (PPRD).

El nou programa, que s'iniciarà la primavera del 2013 i durarà fins al 2016, ha estat anunciat amb ocasió d’una conferència d'alt nivell que ha tingut lloc a Brussel·les i que ha marcat el tancament de l'actual programa PPRD.

El nou programa de protecció civil posarà l’accent en la prevenció i la preparació més que no pas en la reacció a les catàstrofes. En concret, abordarà els aspectes següents:

1. El reforçament de la cooperació entre la UE i les institucions associades del sud de la Mediterrània que treballen en la protecció civil;

2. L'impuls a la coordinació de les reaccions dels països afectats per la mateixa catàstrofe;

3. L'estímul al desenvolupament d’una aproximació regional a la gestió de les catàstrofes, sobre la base de mesures de prevenció i de preparació, implicant-hi no només els poders públics sinó també la societat civil.

El nou programa comptarà amb un finançament de 5 milions d’euros, provinents de l’instrument europeu de veïnatge i d'associació (IEVA) per a la regió Sud.

En la seva intervenció, la comissària europea responsable de la Cooperació International, Ajut Humanitari i Resposta a Crisis, Kristalina Georgieva, ha declarat que "aquests últims 20 anys, la regió mediterrània s'ha vist afectada per 1085 desastres, que han costat la vida a quasi 47.000 persones. Això representa un desastre per setmana. Cap país no pot afrontar per si sol uns reptes tan freqüents i importants i, clarament, cal reforçar i millorar la cooperació regional. El PPRD Sud és un exemple dels avantatges que una cooperació d'aquest tipus aporta no només als països de la regió sinó també als seus ciutadans en reforçar les capacitats de prevenció, de preparació i de reacció a les catàstrofes".


You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars