Europa: La Comissió Europea demana explicacions formals a Espanya pels canvis en les taxes aeroportuàries.

de novembre 21, 2012


Avui, la Comissió Europea ha demanat formalment a Espanya que clarifiqui com s'han modificat les taxes aeroportuàries als aeroports explotats per AENA Aeropuertos. La decisió d'enviar un escrit de requeriment ha estat presa després d'haver rebut diverses denúncies en què s'al·legava que no s'ha respectat la Directiva europea relativa a les taxes aeroportuàries.
Normes de la UE
La Directiva relativa a les taxes aeroportuàries, adoptada el 2009, estableix uns requisits mínims per al càlcul de les taxes aeroportuàries i la consulta entre aeroports i usuaris dels aeroports (companyies aèries) abans que les modificacions siguin realitzades. La Directiva, a més, obliga els aeroports a proporcionar informació suficient sobre els costos per als usuaris dels aeroports. També s'exigeix als Estats membres que estableixin una autoritat de supervisió independent per arbitrar els conflictes sobre les taxes aeroportuàries entre els aeroports i les companyies aèries i contribuir a garantir que la Directiva s'apliqui correctament.
Motiu de la presentació d'una denúncia formal
La Comissió ha rebut diverses denúncies de companyies aèries i associacions representatives del sector dels viatges i de l'aviació. Segons aquestes denúncies, les companyies aèries no van ser adequadament consultades sobre les modificacions de les taxes aeroportuàries que van entrar en vigor el juliol del 2012. Tot i que les modificacions han suposat increments modestos en alguns aeroports petits, la taxa per passatger que han de pagar les companyies aèries a l'aeroport de Madrid s'ha duplicat. Un increment similar s'ha produït a l'aeroport de Barcelona.
La taxa per passatger pretén cobrir el cost que l'aeroport assumeix per proporcionar les infraestructures de la terminal al servei dels passatgers. L'increment de les taxes és significatiu per a les companyies aèries que operen als dos aeroports esmentats i podrien dissuadir les companyies d'operar en els aquests dos aeroports. La Comissió, per tant, està recollint més informació que garanteixi que les modificacions estaven justificades sobre la base dels costos per a l'aeroport.
A més, la Comissió desitja assegurar-se que Espanya ha establert l'autoritat de supervisió independent, tal com estableix la Directiva.
Últim pas d'aquest procediment d'infracció
Avui, la Comissió ha remès l'escrit de requeriment a Espanya. El text facilita informació detallada sobre el tema i convida l'Estat a presentar les seves observacions durant els propers dos meses.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars