Europa: Comunicat Oficial i Literal de la Comissió Europea després de la reunió Barroso i Rajoy.

de novembre 18, 2012





Reunió entre el president de la Comissió Europea, Jose Manuel Barroso, i el president del govern espanyol, Mariano Rajoy – comunicat de premsa conjunt


El president de la Comissió Europea, Jose Manuel Durão Barroso, y el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'han reunit aquesta tarda (16 de novembre) a Cadis.
Durant aquesta reunió, els dos presidents han passat revista dels principals temes d'actualitat europea (en particular, el futur pressupost de la Unió Europea) i espanyola.

El president de la Comissió i el president del govern intercanviat opinions sobre el futur pressupost de la Unió Euorpea per als anys 2014-2020, amb vista al proper Consell Europeu que tindrà lloc els dies 22 i 23 de novembre. Ambdós presidents han destacat que aquest pressupost ha de contribuir a crear les condicions perquè augmenti la inversió, creixi l'economia de forma sostenible i duradora i es generi ocupació.

El president Barroso s'ha referit als esforços significatius que el govern i el poble espanyol estan fent per assegurar la sostenibilitat de les finances públiques –uns esforços que estan suposant sacrificis importants per una gran part de la població- i per impulsar la competitivitat, el creixement sostenible i la creació de més llocs de treball. En aquest sentit, el president Barroso ha esmentat l'anunci fet per la Comissió aquesta setmana de que Espanya està prenent mesures que són efectives en la correcció del dèficit excessiu.

Ambdós presidents s'han congratulat d'aquesta comunicació, donat que això significa que la Comissió no prendrà mesures addicionals durant aquest any. El president del govern i el president de la Comissió són conscients que la situació a la qual s'enfronten molts espanyols segueix essent molt difícil –particularment per l'inacceptablement alt nombre de persones  sense feina. La Comissió Europea està fent servir tots els instruments a la seva disposició per recuperar el creixement a Europa i, així, crear ocupació i fer front als greus problemes socials als quals fan front actualment els ciutadans europeus.




You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars