El Vendrell: Exposició “El Bosc, Molt Més que Fusta” al Museu Deu

d’octubre 23, 2012

Rafael Xavier González; Eduard Janè,
Albert Solé, Regidor de Cultura
 Lluis Reverter, Secretari General de la Fundació La Caixa
Benet Jané, Alcalde del Vendrell
 Empar Martínez Directora General de la Caixa a les
comarques de Tarragona
i Martí Carnicer, Primer Tinent d'Alcalde del Vendrell,
en un moment de la inauguració. 



Una exposició imprescindible que us guiarà per poder descobrir-lo i protegir-lo.

Abans de fer la crònica del que ha estat la inauguració oficial, cal posar en valor el gran interès que presenta aquesta exposició, pensada per a totes les edats, però adaptada perquè des de infants es pugui sentir passió pel que realment significa un bosc, un ecosistema on la vida es present en cada racó i on l’ésser humà té el seu lloc i la seva activitat, que pot ser molt beneficiosa pel bosc, tant com el bosc ho ha sigut al llarg de la història pels éssers humans.

L’exposició està pensada perquè sigui una experiència iniciàtica i un llibre interactiu en si mateixa per qui la visita.  Dividida en seccions, lligades unes a les altres, tant es podrà conèixer els principals arbres que formen els nostres boscos com quins són els animals que en ell s’estimen viure; la funció que fan els cucs de terra, una meravella de la natura que genera renovació i nova vida per aquesta; les llavors , les fulles, les escorces, els sons ... i també conèixer alguns arbres amb nom propi, perquè han arribat a ser singulars i com a tals rebre un nom que els distingeix dels altres.

L’exposició és part de les activitats que desenvolupa l’Obra Social de La Caixa, i per a inaugurar-la han estat present Lluis Reverter,  Secretari General de la Fundació La Caixa i  Empar Martínez Directora General de La Caixa a les comarques de Tarragona.
A l'exposició es pot conèixer tant el bosc com
un conjunt de vida, i també veure com
amb la fusta dels arbres els homes hem
realitzat els més diversos objectes.

L’acte inaugural s’ha iniciat amb la intervenció d’Albert Solé i Galí, regidor de cultura, qui ha incidit en la relació entre  els éssers humans i el bosc, i ha recordat les paraules de Pau Casal, (de qui ahir es celebrava el 39è aniversari de la seva mort),  qui en parlar de les persones deia que no es podia ser independent, perquè tots érem com fulles del mateix arbre: el de la humanitat.  Empar Martínez, per la seva part, ha reflexionat sobre la importància de preservar el medi ambient, així com de la sostinguda tasca social i cultural que dur a terme la Fundació La Caixa, amb el seus seguit d’activitats que palesen el seu compromís i que fan que ocupi un lloc destacat no només a l’estat espanyol, (on és la primera),  sinó a Europa, on ocupa el segon lloc i al món on ocupa el cinquè lloc.  Lluis Reverter ha destacat que aquesta era la 17a exposició que la Fundació La Caixa porta al Vendrell. Ha tingut també un record pel fundador del Museu Deu abans de endinsar-se en una apassionada descripció de l’exposició que s’estava inaugurant,  posant un accent destacat en com cuidar el bosc ajuda a combatre el canvi climàtic, una cura que és prou fàcil de dur a terme per cadascú de nosaltres en la nostra relació personal amb el bosc, però també en retornar a certes pràctiques com la seva neteja o  la ramaderia, etc.  Benet Jané per la seva part ha agraït que un cop més La Caixa hagi aportat a la vida cultural del municipi i de la comarca una nova, interessant i ben elaborada exposició.
El Comissari de l'exposició Francisco Javier Gómez
en un moment de la visita guiada que s'ha
efectuat després de la inauguració oficial.

Posteriorment s’ha dut a terme una visita guiada de la ma de Francisco Javier Gómez, comissari de l’exposició.

L’exposició romandrà oberta fins el 21 de novembre al Museu Deu.  Existeix la possibilitat de concertar visites per escoles Tel. 977 666 208  o a través del correu electrònic museudeu@elvendrell.net  (de fet hores d’ara hi ha més de cinquanta ja programades, però és que l’exposició s’ho val). Però també es pot anar a veure individualment o en família sense concertar visita.


Horari d’exposició:
De dimarts a divendres de 10 a 13 h i de 17 a 20 h.
Dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h.
Diumenges i festius d’11 a 14 h.

Activitats previstes:
Diumenge 28 d’octubre hi ha prevista una visita guiada a les 12 hores.
Diumenge 18 de novembre a les 12 h. Taller Familiar: Fer un herbolari al jardí del Museu Deu.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars