Europa: Acord UE i Xina per a promoure el medi ambient.

de setembre 21, 2012

Xina
Foto de Satèl·lit
Autor: NASA


El comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs, i el ministre de Comerç de la República de la Xina, Chen Deming, han signat un acord financer per promoure el medi ambient, la transició cap a una economia de baix carboni i la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle a la Xina.

La UE ajudarà la Xina a assolir els seus objectius mediambientals relacionats amb la intensitat d'ús de l’energia i del carboni i, a llarg termini, contribuir a una reducció global de les emissions dels gasos d’efecte hivernacle. El suport de la UE consistirà –a través de projectes pilot– en proveir assistència tècnica, formar i fomentar canvis d’experiències, millors pràctiques i coneixements en àrees com l’economia de baixa en carboni i l’economia verda. Els tres projectes –als quals la UE contribueix amb 25 milions d’euros– es duran a terme en un període de 4 anys i es focalitzaran en àrees com ara l’aigua, els residus i la contaminació per metalls pesats, el comerç de drets d’emissió i la urbanització sostenible.

Detalls dels projectes
                             
•  El primer projecte consisteix a recolzar el disseny i la implantació de sistemes de comerç d’emissions a la Xina i té per objectiu ajudar la Xina en els seus esforços per complir els seus objectius de reducció d’emissions i impulsar el desenvolupament baix en carboni, dissenyar i implementar amb èxit programes pilot de comerç d’emissions que, amb el temps, condueixin a accions efectives a nivell nacional.

• El segon projecte té per objectiu ajudar les ciutat xineses perquè adoptin solucions ecològiques eficients tot compartint experiències sobre urbanisme sostenible. Un dels resultats claus del projecte serà la creació d'una plataforma TIC per fomentar l’intercanvi continu i la difusió del coneixement i la informació, incloent-hi les millors pràctiques i l’estudi de casos, com també facilitar la connexió i la cooperació entre els principals actors institucionals i la societat civil xinesa i europea, especialment a nivell local.

• El tercer projecte buscarà encoratjar les autoritats xineses en els seus esforços per aconseguir una major sostenibilitat mediambiental mitjançant la reducció de la contaminació de l’aigua i per metalls pesats i l’aplicació de polítiques sostenibles de tractament de residus.    


El comissari de Desenvolupament, Andris Piebalgs, ha declarat que “l’acord d’avui amb la Xina és un clar exemple de com podem treballar conjuntament per fer front i compartir els reptes globals. Elogiem els compromisos de la Xina i recolzem els seus esforços per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle; per fer les ciutats més netes i per millorar la gestió de l’aigua, dels residus i de la contaminació per metalls pesats. La UE té una sòlida experiència en la lluita contra el canvi climàtic i en el camí cap a una economia sostenible que estem feliços de compartir. Els resultats d’aquests projectes ens beneficiaran a tots i contribuiran al nostre objectiu en comú: un desenvolupament sostenible del planeta”.

La comissària d’Acció pel Clima, Connie Hedegaard, ha dit que “l’acord d’avui és un pas important per a una cooperació cada cop més estreta en favor d'un sòlid mercat internacional de carboni. No cal dir que hi ha una gran diferència quan ara la Xina també vol utilitzar els mercats de carboni per reduir les emissions de manera rendible i augmentar la tecnologia de baix carboni. El nostre compromís conjunt en favor dels mercats de carboni mostra el potencial i els beneficis de les polítiques climàtiques intel•ligents. Aquesta és una gran oportunitat per modernitzar la nostra economia, estimular el creixement i crear llocs de treball en noves indústries dinàmiques amb tecnologia innovadora i d’energia neta”.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars