Drets Humans: Jocs Olímpics Londres 2012 - Superant barreres, personals i socials.

d’agost 01, 2012


Autor: Dave Catchpole.
Trafalgar Square 5 de juliol de 2012

A la darrera publicació de la revista del centre Tanenbaum han fet un recull sobre algunes petites diferències que mostren un avenç a la inclusió de les dones a la pràctica de la competició olímpica a països on tradicionalment només competien homes, també destaquen els esforços per poder oferir a les diferents pràctiques religioses les facilitats de seguir les seves pautes, en especial pel fet que enguany els Jocs coincideixen amb el període del Ramadan (temps en que el món musulmà practica el dejuni durant el dia, cosa que fa més complex i exigent la pràctica de l’esport) per la qual cosa s’han previst aspectes molt concret respecte a les possibles necessitats de trencar el dejuni i als suport de 150 imans.

També recull proves sobre la capacitat d’esforç i lluita que les persones evidencien en situacions realment complexes.

En fem ressò i donem difusió a les dades que ells han recopilat:


Oskar Pistorius. És un atleta  que córrer els 400 i el relleu 4 x 400 m., representa Sudàfrica. Li manquen les dues cames. Veure el vídeo adjunt dona una idea de la seva voluntat i constància.

Goksu Uctas.  És una gimnasta de Turquia. Va sobreviure a un terratrèmol al noroest de Turquia, quan ella tenia 9 anys.  Li agradaria que la seva participació als Jocs Olímpics  despertés més interès cap el seu país.


L’equip dels Estats Units compte per primer cop amb més competidores dones que homes.
Karen O’Connor és l’atleta més veterana amb 54 anys competeix a equitació i Katie Ledecky és l’atleta més jove amb 15 anys i és nedadora.  Dins l’equip hi ha 11 dones atletes que són mares

Tots els països que competeixen (204) tenen en els seus equips dones i homes.
Per primer cop hi ha atletes femenines que competeixen pels països de Brunei, Qatar i Aràbia Saudita.



You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars