OCINE El Vendrell: Òpera Andrea Chernier de Giordiano, Dijous 17 a les 20:45 hores

de maig 15, 2012




Amb el rerefons de la Revolució francesa la història del poeta Chénier, en una societat dividida entre una aristocràcia rica, i uns ciutadans que cerquen els seus drets, el poeta és adorat pels rics pels seus versos però el seu cor pertany a la Revolució, però que es sentirà desencisat en veure els excessos de la tirania del règim Jacobí.

El referent visual d’aquesta producció pren com referent el quadre “La Mort de Marat” pintat per Jacques-Louis David, amb aquesta base han treballat el director d’escena Keith Warner i el dissenyador del decorat David Fielding, un decorat espectacular per les seves mesures.  Com podreu comprovar en aquest video.


Pel que fa a la música d’ Umberto Giordano és intensa, exuberant, apassionada, per una història que conclou amb la mort del protagonista en mans de la Revolució que estimava; i l’emmarca en un himne a la fraternitat i l’amor, i a la llibertat que de fet suposa la mort que rep Chérnier.  Giordano va incorporar en aquesta òpera danses anteriors a la Revolució Francesa i cants revolucionaris com “Ca ira” i “La Marsellesa”.

El libret és de Luigi Illica, qui va ser també el co-llibretista de La Bohème, Tosca, Madame Butterfly i Manon Lescaut totes musicats per Giacomo Puccini i va ser el llibretista de La Wally musicada per Catalani.


Els intèrprets d’aquesta representació son:

Héctor Sandoval: Tenor. Es va preparar al Conservatori Nacional de Mèxic i després a la Universitat de Musica i Arts Escèniques de Viena, va contar amb professors com Ileana Cotrubas, Plácido Domingo, Luigi Alva, Walter Berry i Francisco Araiza, por ejemplo.

Norma Fantini: Soprano. Italiana amb una veu rotunda i fonda.

Scott Hendricks: Baritono. Es va graduar a la Houston Grand Opera Studio. Ha actuat en la major part dels teatres d’òpera del món, amb un ampli repertori que abasta des de Tosca al Trobatore.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars