Llorenç: Gran èxit del Vigralla 2012

de maig 15, 2012




Més de 1000 tickets de tapes es van vendre durant els dos dies i mig de la fira.

Si un aspecte va ser present constantment durant la seva celebració va ser el gran nombre de públic que va assistir a les diverses propostes de Vigralla 2012, que amb un gran ventall de opcions va possibilitat un apropament a aspectes tant diversos com els actes relatius a la viticultura ecològica i les varietats autòctones, que va oferir el Departament d’Agricultura, junt amb l’oportunitat de fer tast de vins de conreu ecològic del Baix Penedès.  Altre interessant oferta va consistir en visitar de la ma de tècnics agrònoms les vinyes de l’entorn de Llorenç per fer una parada al mol d’oli de CEOLPE visitar-lo i esmorzar; amb una posterior degustació de vins al Celler Domenys de Sant Jaume dels Domenys i també del Archs Celler de Lletge, facilitant així conèixer aquest celler petit però carregat de vitalitat.   Aquesta passejada que va permetre gaudir d’aquestes visites va estar organitzada per AEM de Llorenç i el Ceentrex de Sant Jaume dels Domenys, (totes dues entitats són  agrupacions excursionistes).
També es va poder fruir d’un tast de vi dels Cellers Augustus Forum dirigit per Lluís Gras, a la seu de La Cumprativa i d’un sopar maridatge al Celler Cooperatiu de Llorenç amb un tast que va comptar amb la presència del sommelier Ferran Centelles (Bullli Founda.  Tion), i els restaurants El Bosc de Banyeres; el Petit Priorat de Banyeres i La Fleca Parés de Vilafranca del Penedès; en el marc dels sopar es va exhibir una mostra de pintures de Sònia Ferré.

Durant les tres jornades es va poder fer tasts de vins i caves a la Rambla Marinada i el diumenge es va poder també participar al esmorzar popular, la fira de productes artesans i la trobada de plaques de cava.

Pel que fa a les activitats culturals que han completat l’oferta, han sigut molt diverses, com l’exposició de pintura citada, l’exposició de fotografia “Les Vinyes del Penedès”, el concert de gralles amb “Llorus del Negritu” i l’actuació dels gegants i grallers de la Cumprativa i els Gegantons i el Grup d’Animació de la Societat de La Bisbal del Penedès; el concert amb Quico el Cèlio, el noi i el mut de Ferreries i el concert del grup Avoi Jaçç Quartet.

Els organitzadors Ferran Rovira, Martí Giralt, Àngel López, Cristina Sadurni i Marc Ventura Torras, qui ha fet de portaveu, han destacat la satisfacció per la bona acollida que la seva proposta ha obtingut, així com la voluntat de celebrar una nova edició el proper any.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars