Dia Internacional de la Dona 2012

de març 08, 2012


La situació de la dona encara és en moltes cultures marcadament inferior a la dels homes, pel sol fet del seu gènere i per tant cal mantenir una actitud oberta i ferma a la vegada en la implicació de tots i totes perquè s'arribi a assolir una visió d'igualtat basada en que dona o home es tenen els mateixos drets i els mateixos deures.

Aquest any les Nacions Unides han volgut destacar el paper de la dona a la pagesia, molt especialment perquè es lliga amb la lluita contra la fam i la pobresa.


Sense un reconeixement de la igualtat com a persones no es pot construir un món equilibrat i que ofereixi a tothom les mateixes oportunitats per poder fer front als reptes de la supervivència en molts dels casos, el respecte de la seva pròpia família i la seva comunitat, i  del desenvolupament de la pròpia personalitat, i cal no oblidar que sense aquest reconeixement mai es podrà acabar amb la violència de gènere.








I com sempre recordar que part dels drets que avui tenim i que ens semblen lògics i normals van haver de ser reclamats perquè la societat d'aquell moment els considerava una extravagància.

Aquesta foto és del 1913, els banderins diuen Vot de la Dona, el negatiu de la foto portava escrita la dada Rose Sanderson (la senyora amb la trompeta) i pertany a la col·lecció que conserva la Llibreria del Congrés Americà.








You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars