Vivian Maier: una fotògrafa anònima que veu reconegut el seu talent després de morta.

de gener 07, 2012




Vivian Maier va ser una fotògrafa d’escenes de carrer i de viatges que al llarg de la seva vida va fer, però que en vida seva no van ser conegudes per pràcticament ningú. Malgrat el seu talent com a fotògrafa, ella treballava de mainadera.

I malgrat això la seva obra,  que és una mostra de com era la  la vida dels anys 50 i 60  a les ciutats de Chicago i Nova York, a més va fer autoretrats i fotografies dels viatges que va fer a Egipte, Bangkok, Itàlia o el Sudoest americà, va ser descoberta y rescatada de l'oblit.

A Vivian Maier li agradava sobretot fotografiar nens, dones, gent gran i indigents; també els edificis, els jocs de reflex als vitralls, i normalment no feia més d’una foto a cada escena escollida.

La seva obra la va descobrir en John Maloof l’any 2007 en una subhasta, i posteriorment Howard Greenberg es va sentir atret, fins quasi l’obsessió, segons ell mateix declara, per l'obra d'aquesta fotògrafa, qui va morir l’any 2009 sense saber com era valorada i reconeguda pel seu talent.

Maloof va crear un arxiu per a donar a conèixer i preservar l’obra de Maier, que avui consta de més de 100.000 negatius, a més de centenar de rotlles de pel•lícula, entre d’altres.

Tot just avui s’ha inaugurat a la  Merry Karnowsky Gallery a Los Angeles l’exposició “Vivian Maier – A Life Discovered” (Vivian Maier - Una Vida Descoberta) dedicada a aquesta fotògrafa , acte que ha comptat amb la presentació duta a càrrec per Tim Roth. També a Nova York es pot visitar a la Howard Greenberg Gallery l’exposició “Vivian Maier – Stret Photographer” (Vivian Maier - Fotògrafa de Carrer) totes dues fins el 28 de gener.

En aquest vídeo podreu veure una selecció de les seves fotografies.
L’encapçalament diu:
Que era una fotògrafa anònima, descoberta accidentalment, que amb la seva producció (fotos i pel•lícules) van ser comprats a una subhasta. Que va viure 83 anys, treballant de mainadera, que era feminista i estava contra el matrimoni. Que va néixer a Nova York al 1926. Que sempre portava la seva Rolleiflex al coll fent les seves fotografies, realitzant entre 1949 i 1990 unes 100.000 fotos,  a Nova York i Chicago. La seva primera exposició individual, va ser al Chicago Cultural Center del gener a l’abril de 2011.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars