Tuberculosis: Objectius del Mil•leni núm. 6 (III)

de desembre 06, 2011


Text del cartell:
Lluita contra la tuberculosis
segueix les normes de salut.
autor: WPA (Agència del New Deal)
1936-1941 



La tuberculosi es la segona causa de morts al món, després del VIH (Sida) existint a més a més una  interrelació Tuberculosis – VIH  ja que prop del 15 % dels malalts de tuberculosis pateixen també VIH, raó per la qual la deficiència en la medicació amb retrovirals pel VIH afecta també la possibilitat de guariment d’aquest malalts que pateixen tuberculosis.

L’evolució de la tuberculosis al món apunta a una lenta disminució, així al 2008 era de 139 per cada 100.000 persones. Malgrat això el nombre de persones que patien aquesta malaltia el mateix any era de 9.400.000 i degut al creixement demogràfic mundial això significa que hi havia prop de cent mil persones més que patien aquesta malaltia que l’any anterior.


En la incidència de la tuberculosis és molt evident la diferència que suposa l’accés a tractament eficaços. Així les regions desenvolupades presenten una incidència del 1 / 100.000 morts, de mentre que a les que es troben en vies de desenvolupament la correspondència és de 25 / 100.000 morts. Però si es fa una divisió per regions, es pot comprovar que a l’Àfrica subsahariana els casos s’han incrementat, notablement,  i que en el conjunt es veu compensat per la forta disminució en la resta de regions.

És precisament la interrelació VIH – Tuberculosis la que afecta tant la regió de l’Àfrica subsahariana.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars