Mayors for Peace: Premi per la Pau 2011

de novembre 08, 2011




Una entitat que cerca com a principal objectiu l’abolició de les armes nuclears.


Demà tindrà lloc l’acte oficial de lliurement d’aquest premi que enguany serà rebut per l’organització mundial “Mayors for Peace” (Alcaldes per la Pau), que agrupa més de 5000 ciutats d’arreu del món i que treballa per la pau, el desarmament i l’eliminació d’armes nuclears.

En nom d’aquesta entitat  per recollir serà present Kazumi Matsui, actual president i alcalde de la ciutat japonesa d’Hiroshima. Aquest mateix més de novembre a la carta que Matsui ha fet arribar als membres d’aquesta organització, destaca que a l’agost de 1945 i amb un bomba nuclear les ciutat d’Hiroshima i després de Nagasaki van restar reduïdes a runes, amb un patiment humà que no es possible ser descrit, i que va suposar  la pèrdua de familiars i amics i de la mateixa comunitat.
Monument "Mayors for Peace"
a Park Square (Leeds)
La placa recorda els 3 milions de persones
mortes en conflictes bèlics
des del 1945,
l'arbre el va plantar l'any 2003 l'alcalde
d'Hiroshima Tadatoshi Akiba i
l'alcalde de Nagasaki Iccho Itoh,
a les hores president i vice-president
de Mayors for Peace
Foto: RichTea. 

Els que van sobreviure a la bomba (els hibakusha -被爆者 )  estan determinats a deixar un testimoni d’aquesta experiència i del seu fort desig per la Pau a les noves generacions perquè aquestes les absorbeixin i acceptin de tot cor el compromís de difondre-ho a tot el món, amb el convenciment que difondre el missatge, pot conduir a que es faci realitat el més preuat dels propòsits de Mayors for Peace: l’abolició de les armes nuclears.

Mayor for Peace aplega dins les 5000 ciutats que en formen part a 200 ciutats catalanes i unes altres 100 de la resta d’Espanya.

El Premi de la Pau arriba aquesta any a la seva XXXII edició.
Aquest guardó instaurat per l’Associació de Nacions Unides d’Espanya per reconèixer  “una obra individual o col·lectiva, una trajectòria personal o d’una entitat que propagui i enalteixi els propòsits continguts en la Carta de les Nacions Unides”, aquest premi compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El lliurement del premi anirà a càrrec del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i el president de l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya, Eduard Sagarra, 

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars