VI Biennal de Ceràmica del Vendrell

de setembre 30, 2011


Simcha Even-Chen
guanyadora del segon premi, qui era present a l'acte.


Des d’avui divendres 30 de setembre fins al 30 d’octubre es podrà visitar al Saló Portal del Pardo,  l’exposició de les obres que han participat a la VI Biennal de Ceràmica del Vendrell, on es podran contemplar obres d’artistes ceramistes d’arreu el món.

En total es van presentar 48 ceramistes amb un total de 95 obres, dels quals van estar escollits un total de 17 participants procedents del Regne Unit, Estats Units, Turquia, Israel, Suïssa, Bèlgica, Argentina, Polònia, Àustria i pel que fa a Espanya han participat artistes de València, Osca, Tarragona, Barcelona i Girona.

Les dones acaparen els premis: 

Els guanyadors del certamen han estat :

1r – Yeraz Vi – de Monique Wuarin ( de Jussy, Suïssa) – obra en gres pocellànic, porcellana i vernís.
44 x 50 x 25 cm.

2n – Flow Motion – de Simcha Even-Chen ( de Rehovot, Israel) – obra en gres porcellànic i porcellana.
36 x 90 x 50 cm.

3r –  The White Plumes – de Todd Shanafelt (de Mankato, Estats Units) – obra en fang, fusta, metall, i poliestirè.  50 x 65 x 25 cm.
Detall de l'obra

Accèssit -  Fragments o Finestra – de Cristina Márquez ( Barcelona) – obra en Porcellana. 70 x 70 x 30 cm.


A l’acte inaugural, eren presents Benet Jané, Alcalde del Vendrell i de Martí Carnicer, Primer Tinent d’Alcalde; i el jurat que ha dut a terme la selecció de les obres i l’elecció dels guanyadors, compost per Albert Solè, regidor de Cultura  de l’Ajuntament del Vendrell; M. Teresa Capeta, ceramista; M. Àngels Domingo, ceramista; Josep Miquel García, Director del Museu Apel•les Fenosa; Gemma Sabaté, responsable del Fons d’Art de l’Ajuntament del Vendrell i Immaculada Socias, professora d’Història de l’Art.

Albert Solè, regidor de Cultura, ha destacat el fet que les exposicions fossin en si mateixes la culminació del procés creatiu que s’inicia amb el treball intel•lectual, de l’autor, passa per la plasmació en obra física al taller i acaba amb la presentació davant el públic perquè aquest copsi les percepcions que l’obra li produeix.  Pel que va a la VI Biennal de Ceràmica del Vendrell, a destacat el fet que es podia resumir en les paraules Força, Equilibri i Sensibilitat.


En aquesta mateixa darrera línia  M. Àngels Domingo, presidenta del Jurat, ha destacat a mes la gosadia dels autors per enfrontar el repte creatiu, a més de la força, equilibri i sensibilitat, ja esmentats.

Per la seva part Benet Jané, s’ha congratulat de la línia que des de fa dotze anys desenvolupa aquests certament internacional,  i ha convidat a restar expectants de cara a l’exposició del proper any dels artistes premiats.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars