Va de Llibres: Gerald Durrell – Mi família i d’altres animals.

de setembre 17, 2011

Estatua de Gerald Durrell
al Zoo de Jersey
que ell va desenvolupar
amb una visió molt
avançada de quina funció
i quina mena d'instal·lacions
havien d'acollir
aquestes institucions.
L'escultura és de John Doubleday
Aquest llibre, un deliciós retrat, carregat del sentit de l’humor britànic, escrit per aquest autor, naturalista, zoòleg, conservacioniste  i a més presentador de la televisió britànica, és una d’aquelles obres riques en el seu llenguatge descriptiu, una obra que convida a observar la vida, la natura, les persones, tot des d'un prisma d’estima i sentit de l’humor.

En aquest cas descriu com i perquè la família va anar-se a viure a Corfú, l’illa mediterrània i com era aquesta vida per un grup familiar compost per una mare irlandesa vídua d’un anglès, amb uns fills  nascuts a la Índia (en Gerald , que és l’autor d’aquest llibre, en Lawrence, futur escriptor que va abastar des de l’humor a la ficció, passant per la poesia, els relats, l’assaig i el teatre;  la Margo, qui a la vegada va escriure un llibre titulat “Què va passar amb la Margo”, l’any 1996 i en Leslie a qui Gerald descriu com un bon pintor, tot i que finalment no es va dedicar a cap carrera artística) i un gos anomenat Roger.
El llibre es apte per a adolescents i agradable a totes les edats.

Fer un cop d’ull a la vida de Gerald Durrell posa en evidència que hi ha qui aconsegueix fer moltes coses i transmetre amb elles passió per la vida.

Va escriure quaranta llibres, un d’ells citat per Douglas Botting a la seva biografia oficial i que consta com inèdit, dels publicats hi ha des d’obres com la que avui encapçala el comentari,  que es autobiogràfica,  d’altres de ficció i d’altres més centrades exclusivament en el seu interès pels animals.   Va ser un gran viatger a la recerca de conèixer el món natural,  cosa que va reflectir als seus llibres,

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars