Presentació de l’exposició Espines i Flors a Saifores.

de setembre 12, 2011

El passat divendres va tenir lloc la presentació a Saifores d’aquesta exposició itinerant dedicada a destacar l’obra de Josep Cañas, tant la artística lligada a la seva faceta escultòrica i pictòrica, com l’edició del primer volum dels seus pensaments, un acte que va convocar un nombrós públic.

En Joan Jané, en nom dels Amics de Josep Cañas, va oferir una aproximació a les vivències de Josep Cañas i algunes de les nombroses anècdotes que li van succeir, així mateix amb la participació del públic assistent es va dur a terme la lectura de diversos pensaments que identifiquen el tarannà d’aquest artista.

De entre les vivències narrades destaquem aquella que explica com una obra encarregada per un particular que va morir abans d’acabada, centrada en l’obra missionera a Amèrica, i degut a que els seus hereus no van voler pagar-la, va acabar a Madrid a una exposició on Joaquín Ruíz Jiménez, en veure la peça la va comprar perquè fos instal•lada a Califòrnia, en concret al poble de Carmel.
L'obra que va acabar
al poble de Carmel a California
en raó dels fets de l'anècdota
esmentada. 

Entre els assistents a l’acte cal destacar a Roberto Díaz de la Fundació Josep Cañas, a Núria Figueras, alcaldessa de Banyeres del Penedès qui va dir les paraules inaugurals de l’exposició i una nombrosa representació del consistori. Tots ells van col•laborar de forma activa, bé en la lectura de textos, bé en la projecció de les imatges que van acompanyar tant la conferència com la lectura dels pensaments de Josep Cañas.
 








 Quant als textos escollits, triem un de mostra.


“No vaig escollir un mar calmós per la travessia de la vida
i tampoc m’han escombrat el camí pe fer-me’l més plaent.

He procurat fer el sord als càntics de sirenes i no he
buscat uns vents propicis o un acomodament segur.

I aquest tenir l’arc de la voluntat sempre tivant m’ha
convertit en amo i senyor d’una llibertat per mi sagrada
que a més de no hipotecar-me l’ànima m’ha acuirassat
per poder restar fidel a unes profundes conviccions.

I si no ets fidel a tu mateix, com podràs ser-ho als altres?”

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars