Exposició dels artistes residents del CeRCca a Llorenç del Penedès.

d’agost 08, 2011

D'esquerra a dreta, Jaume Rafols, regidor de cultura;
Masha  Waisel, Nuala Herron,
Ana Andra i Pau Catà Marles 

La interrelació amb Llorenç del Penedès dels artistes Ana Andra, Masha Waisel i Nuala Herron.

A partir del seus diferents orígens, cultures i tècniques i amb l’estímul creatiu que aporta la seva estada a la Casamarles, que dirigeix Pau Catà Marles, ahir es va presentar públicament l’obra desenvolupada per aquestes tres artistes durant la seva estada, unes obres que tenen com element comú la seva relació amb el municipi de Llorenç del Penedès, la seva gent i la seva identitat.






Masha Waisel
asseguda davant la seva obra, que inclou una
projecció sense fi de petites figures humanes
sobre una pedra.
Així Masha Waisel, artista israeliana, qui va cerca com a punts de referència dos elements com son el banc de fusta on seure o la pedra ha creat un espai íntim, on la tradició i la innovació, el moviment sense fi, el contemporani i l’ancestral si troben per oferir l’experiència personal a cada persona que es seu en el banc de fusta i es submergeix en la seva proposta. Tècnicament Masha Waisel ha combinat l’escultura, el video-art i la fotografia. Masha Waisel, a més d’artista multidisciplinar és també escriptora ( “My Four Cornered Room” “Letters to Martha” i “Patches”, entre d’altres); també ha desenvolupat el programa de PC Art2C, el qual  és una enciclopèdia virtual multimèdia. així mateix dissenya joies i es professora d’història de l’art.


Nuala Herron
Per la seva part Nuala Herron, nascuda a Irlanda del Nord, parteix de la fesomia humana, a través d’un passeig pel municipi, visitant les botigues i dibuixant als botiguers i botigueres, o al venedors de les parades del mercat setmanal, ha captar l’instant, el moment, a la vegada que la vitalitat del municipi. Aquesta mateixa cerca de la qüotidianitat la va portar a la realització d’un taller organitzat amb nens i nenes de 10 i 11 anys del Casal d’Estiu, entorn al rostre humà, el resultat del qual també s’exhibeix a l’exposició.




Rostres coneguts del municipi de Llorenç del Penedès  a l'obra de Nuala Herron qui va oferir dibuixar als assistents que ho volguessin com a part de la mostra que s'estava inaugurant.

El dibuixos i pintures tenien com a suport les restes d'unes finestres i porticons recollits per l'artista d'entre les peces rebutjades per algun veí i que l'artista va integrar com a part de la seva obra.







Ana Andra
Quant a Ana Andra, artista argentina, nascuda a Buenos Aires, proposa al visitant de l’exposició fer un recorregut redimensionat de l’arquitectura de Llorenç del Penedès, combinant fotografies de diferents edificis o espais mitjançant la tècnica de l’assemblage. Construeix així un nou municipi a partir de la deconstrucció de la visió qüotidiana en un joc que de fet es basa a la identitat mitjançant una nova projecció dels espais coneguts i provocant una reflexió i una mirada renovada sobre allò que es considera sabut i conegut.  Aquesta experiència forma part d’un projecte que aquesta artista ha dut a terme a Sao Paulo, Berlín i Madrid.
Una construcció d'Ana Andraç
en base a diverses mostres
arquitectoniques i espais de
Llorenç el Penedès.
L’acte va ser presentat per  Jaume Rafols, regidor de Cultura, ja que aquesta exposició és la primera col•laboració entre  el Centre de Recerca i Creació Casamarles (CeRCca) i l’Ajuntament de Llorenç del Penedès i forma part dels actes de la Festa Major 2011; i per Pau Catà Marles en nom Casamarles, on les artistes estan realitzant una estada, com a part dels projectes d’aquesta organització sense ànim de lucre situada a Llorenç del Penedès, va fer la introducció de les artistes i les seves obres.




L’exposició es podrà visitar els dies 9 al 12 (inclosos) en horari de 1 a 3 del migdia i de 7 a 9 de la tarda.


You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars