Exposició Col•lectiva d’Artistes Penedesencs al Monestir de Santa Oliva.

d’agost 22, 2011

Yolanda Vallvé, regidora de Cultura,
fent el discurs inaugural

Com primer acte de la Festa Major d’enguany a Santa Oliva s’ha inaugurat dins l’extraordinari marc del Monestir de Santa Oliva aquesta exposició que aplega obres de Roser Oter (Escultura); Pilar Cosialls (Taller de Manualitats), Jordi Santacana (Fotografia); Iraida Llucià i Jordi Llucià (Pintura); així com l’obra de Josep Cañas que conforma la mostra “Espines i Flors” i part del patrimoni històric que L’Associació per a la Difusió Històrica de Santa Oliva ADHSO ha rescatat, restaurat i mantingut el darrers 15 anys.

La regidora de Cultura, Yolanda Vallvé, ha donat la benvinguda al nombrós públic assistent, junt amb Joan Jané qui ha recordat les preocupades paraules de Josep Cañas envers a la importància de la cultura i la necessitat que la joventut en tingui accés a ella i a l’educació, escrites fa moltes dècades i actuals avui tant com quan les va escriure.  Per la seva part Silvia Bagüés ha destacat la gran tasca duta a terme per ADHSO i la capacitat de la societat civil de tirar endavant en els moments difícils, animant a tothom a participar-hi de la tasca de recuperació o preservació de la riquesa històrica del municipi, així com a formar part de l’associació.

L’obra i l’artista:
Roser Oter amb una de les
seves obres.

Roser Oter es una molt reconeguda ceramista que presenta en aquesta exposició la seva darrera producció sota el nom d’Emocions, pòsit de vivències, (veure presentació al Vendrell), on els sentiments han esdevingut peces i on les vivències s’han transformat en obra material.







Pilar Cosialls
davant una selecció de treballs de la mostra
fet al taller de manualitat que dirigeix.

Pilar Cosialls, qui dirigeix un taller de manualitats aporta una mostra molt variada de peces realitzades en molt diverses tècniques.  Peces on la part artística i la part artesana es donen la ma, en un trobada que enriqueix tant a qui realitza les obres com a qui les pot gaudir.










Jordi Santacana, i una de les seves fotografies exposades
Jordi Santacana Figuerola, fotògraf, qui en els darrers sis mesos ha donat un tomb a la seva línia de creació centrant-se en el cos humà, jugant amb la llum i les ombres, el clarobscur i el treball en estudi. És soci de “Enfoque Calafell”, i per raons tècniques fins dimarts (dia 23) no podrà veure exposada tota l’obra que ha seleccionat per aquesta ocasió. Tot i així el que es pot veure des d’avui mostra la gran qualitat del fotògraf i l’encert en la selecció de les temàtiques de les seves fotografies.



Iraida Llucià.
Iraida Llucià, a més d’il•lustradora amb una gran experiència, és una pintora que fa ús de l’acrílic per crear una obra propera, optimista, oberta al vol de la imaginació i on es barreja el que és amb el que es pot somniar. Una de les obres més conegudes d’aquesta artista la va realitzar conjuntament amb el seu pare, Jordi Llucià i es pot veure en passejar pel Vendrell, ja que són els artificis (trampantojos en castellano) que decora la plaça dels germans Vidal, i que recrea el Vendrell del temps del modernisme, amb una qualitat que enamora a qui dedica una estona a fruir d’una obrar que fa creure que allà existeix en tres dimensions el que en realitat és una pintura.
Jordi Llucià
Jordi Llucià, veterà de l’art i gran pintor de fets que formen part de l’acerb cultural tradicional català, aporta a l’exposició la possibilitat d’apropar-se a un altre temps, pintat amb detall, amb curós respecte, ajudant a comprendre aspectes que formen part de la història quotidiana i propera. Els seus quadres estan pintats amb la tècnica de l’aquarel•la.  Com ja s’ha dit és co-autor de l’artifici de la plaça dels Germans Vidal al Vendrell (al costat de l’Ajuntament).



D'esquerra a dreta,
Sílvia Bagüés, Jordi Llucià, Magda de Artega i
la regidora de cultura Yolanda Vallvé.



ADHSO
La mostra de ADHSO és la conseqüència de la feina realitzada per aquesta associació que des de fa quinze anys ve rescatant patrimoni cultural del municipi de Santa Oliva, un patrimoni que tenen inventariat i catalogat. En aquesta ocasió posen a l’abast dels visitants des de documents antics, a vestits tradicionals, peces de ceràmica, imatges, auques o diorames de gran interès.
La seva junta actual està composta per Sílvia Bagüés, Magda de Arteaga, Lola Díaz i Jordi LLucià.


Joan Jané  (a l'esquerra) i Roberto Díaz
al costat d'un bust de Josep Cañas, on l'artista va recollir
 la gran bellesa de la seva dona, la Ramona





Josep Cañas
Amics de Josep Cañas, a través de Joan Jané, i com a part de l’exposició “Espines i Flors” ha ofert les visites guiades que cada tarda, s’efectuarà per poder difondre millor l’obre d’aquest gran artista nascut a Banyeres i mort a Santa Oliva, (ja que el centre mèdic on es trobava atès quan li va sobrevenir la mort es troba en aquest municipi).  Quant a l’obra exposada inclou part dels seus pensaments, peces escultòriques, dibuixos i pintura.

Per finalitzar l’acte s’ha servit un pica – pica i han actuat els Diablons del Vendrell, amb la Vibria i els Diables de Santa Oliva





You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars