Exposició Emocions, pòsit de vivències, de Roser Oter al Vendrell

de juliol 25, 2011

El passat divendres es va inaugurar aquesta exposició que romandrà oberta fins el proper dia 20 d’agost a la Sala Portal del Pardo de dilluns a divendres de 18 a 20:30 hores i dissabte d’11 a 13 hores i de 18 a 20:30 hores.

Segons va explicar la pròpia Roser Oter, crear és un viatge a l’interior,  afegint que les seves obres sorgeixen del més profund del seu ésser.  Aspectes que també recull el díptic de presentació de l’exposició on es pot llegir:

“...Mentre em deixo portar hores i hores en la solitud del taller, afloren molts sentiments, els viscuts, els compartits, el que passen dins teu, els que passen a l’exterior, i tot, va fent un garbuix d’emocions. I a poc a poc, al taller jo no estic sola, el comparteixen personatges que viuen històries, alguns, les meves pròpies, i d’altres, històries dels que m’envolten. Quan els creo, formen part de mi, de tot allò que respira la meva pell. Mentre s’assequen en els prestatges, de tant en tant me’ls vaig mirant. És com si ja agafessin un camí propi, lluny i a prop de mi”.

L’obra de l’autora es distribueix en diverses sales, una de les quals dedicada a la música i molt especialment a Pau Casals, on es recull una frase dita pel músic “cada segon que vivim es un moment nou i únic de l’Univers”,  sobre la qual l’autora s’ha inspirat per realitzar diverses de les obres.
Entre les peces d’aquesta sala dedicada a la música hi ha dos mòbils, un dels qual l’autora va declarar que el donava a l’Escola de Municipal de Música.
Altre peça que l’autora vol donar és la que porta per títol “El Lector”, que recull reproduccions de parts de textos de llibres antics, i que la destina a la Biblioteca.

La inauguració es va completar amb l’actuació de Maria Porta Serramià, violí i dues alumnes de l’Escola de Dansa Raquel Julià, en la que es va integrar la sonoritat extreta pels moviments de les ballarines als dos mòbils dedicats a Pau Casals.
Entre la representació política assistent cal destacar a Benet Jané qui com actual alcalde del Vendrell va dedicar unes paraules a la profunditat de l’obra de Roser Oter i la seva capacitat per transformar les emocions i sentiments en les creacions que ella realitza. Així mateix va estar present Martí Carnicer primer tinent d’alcalde de l’ajuntament del Vendrell.


El Lector:
Encabir-se en la lectura, gaudir i aprendre de la saviesa dels llibres.
Obra seleccionada en la 5a Biennal Internacional de Ceràmica “Ciudad de Talavera”
Dins ella es troba el joc de textures al que fa referència l’autora en un dels plafons informatius de l’exposició:
Textures
Saviesa, coneixements, experiència.
Les textures superposades suggereixen la diversitat d’experiències que hom va trobant a la vida.
El fet de poder-les pensar esdevé coneixement.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars