El nou conveni del Consell d’Europa per a la prevenció i la lluita de la violència contra la dona obre la seva signatura a Istanbul.

de maig 12, 2011

Monument al Drets Humans
Foto: Mariano González Beltran
Licencia Creative Commons

Ahir durant la 121 sessió del Comitè de Ministres celebrat a Istanbul on es van trobar els Ministres d’Afers Exteriors de 47 estats membres, es va obrir el període de signatura d’aquesta nova convenció, que té accés obert per a la Unió Europea i també a països no europeus.

Aquest nou tractat del Consell d’Europa vol construir un instrument internacional creat per a la comprensió legal d’un marc de referència de protecció per les dones en relació a totes les formes de violència contra la dona i la violència domèstica, per així  prevenir, perseguir i eradicar-les.

Així mateix aquesta nova convenció estableix sistemes de control per conèixer a nivell nacional la seva aplicació i els nivell que s’assoleixen.

En l’acte de la cerimònia han signat aquesta nova convenció: Àustria, Finlàndia, França, Alemanya, Grècia, Islàndia, Luxemburg, Montenegro, Portugal, Eslovàquia, Espanya, Suècia i Turquia

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars