Dia Internacional del rebuig contra els comportament homòfobs.

de maig 17, 2011

Dins les crides efectuades entorn al dia d'avui 17 de maig per acabar amb la discriminació i l'estigmatització en raó de l'orientació sexual (gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals) es troben la de la Alta Comissionada a les Nacions Unides pels Drets Humans, Navi Pillay, rebutjant els crims i els brutals atacs violents que  contra gays, bisexuals, lesbianes i transsexuals es donen, pel sol fet de la seva orientació sexual. Ha reclamant respecte a la identitat de gènere o a l’orientació sexual de cada persona recordant els assassinats que han hagut els darrers mesos en alguns països com Hondures, o les horribles actuacions que  a Sud-Àfrica s’han desenvolupar per intentar “corregir”  als gais i lesbianes.

També ha recordat la seva experiència de rebuig quan de petita, per ser esquerrana era considerada diferent, i el patiment que qualsevol pot sentir si es tractat com a diferent, així mateix ha destacat la importància de la informació i de l’educació per evitar comportaments discriminatoris.
Navi Pillay
Foto: Antonio Cruz  (Agencia Brasil)

Per la seva part  Michel Sibidé Director Executiu de la UNAIDS a la seva declaració ha afegit que cal que els governs creïn uns entorns socials i legals perquè es respectin els drets humans, així com lluitar contra la violència per raó d’orientació sexual i evitar l’estigmatització per ser gay, lesbiana o transsexual.

Cal recordar que fins l’any 1990 l’Organització Mundial de la Salut tenia catalogada com a malaltia mental l’homosexualitat i que des de l’any 2004 es celebra l’IDAHO DAY com a dia de celebració per la decisió que havia pres l’OMS i per lluitar a nivell global contra la discriminació que té el seu origen en l’orientació sexual.

A Madrid la Confederació de Gais, Lesbianes i Transsecuals,  han recordat 21 assassinats duts a terme arreu del món per l'única raó de la condició sexual de les víctimes, en record dels 21 anys que fa que  la OMS va eliminar l'homosexualitat com a malaltia mental. 

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars