Llorenç del Penedès: Memòria Col•lectiva. Exposició Fotogràfica de l’obra de Pere Català Pic.

d’abril 18, 2011

Sota el nom de “Memòria Col•lectiva” la Diputació de Tarragona ha realitzat aquesta exposició itinerant que amb motiu de la Diada de Sant Jordi s’exposa en aquest moments a la Casa de Cultura de Llorenç del Penedès.

La mostra dedicada a Català Pic recull fotografies realitzades entre el 1222 i 1931, realitzades en els seus recorreguts per les comarques tarragonines de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i el Tarragonès, deixant testimoni del patrimoni arquitectònic i artístic, especialment el de caràcter religiós.

Pere Català Pic era fill de Valls on va néixer l’any 1889, es va iniciar al món de la fotografia a Barcelona, de la ma de Rafael Areñas. El 1915 torna al seu Valls natal, va obrir un estudi fotogràfic però finalment l’any 1931 retorna a Barcelona per dedicar-se a la fotografia industrial i publicitària. És per tant un dels representants de l’avantguardisme en l’art i la fotografia. Els seus dos fills Francesc i Pere Català Roca van seguir els seus passos, el primer com a reconegut fotògraf, el segon com un veritable personatge polièdric de la cultura catalana, historiador i estudiós de les tradicions catalanes amb una funció divulgadora.  

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars