La Llinyola, Associació de Dones de Sant Jaume dels Domenys, compleix 10 anys.

d’abril 07, 2011

Foto: Montse Pons


 Tot  i que va ser el passat 14 de març la data en que es van complir el 10è aniversari de la seva creació, La Llinyola, per raons d’agenda va programar la festa de celebració per aquest passat diumenge.
Els actes van començar a les 9:30 del matí amb un bon esmorzar i amb jocs que les sòcies més joves van preparar perquè poguessin participar les sòcies de totes les edats. A les 12:30 es va celebrar la missa de l’aniversari, amb un sermó on Mossèn Esteso va dedicar unes paraules a l’associació, qui com a record va lliurà un regal a la Parròquia.

Per a les 3 de la tarda estava previst el dinar de Festa Major de La Llinyola, que va estar molt concorregut. Perquè no decaigués la festa a les 5:30 va començar el berenar, amb un parlament de la presidenta que destacava les activitats que l’associació ha vingut duent a terme en aquest 10 anys.
Finalment el showmen Xema va oferir un lluït espectacle.

El punt i final de la festa va ser el pastís del 10è aniversari i brindar amb cava per una llarga i fructífera vida per l’entitat i totes les seves sòcies.
Foto. Motse Pons
Tractament imatge: DGM


Parlament de la presidenta de La Llinyola amb motiu del 10è aniversari:
“Qui ens ho havia de dir que després d’un sopar (el de la dona treballadora)  del març de l’any 2000, ens vindria la idea de fer una associació de dones!. Vàrem posar fil a l’agulla i vàrem convidar una dona de cada nucli del nostre municipi per formar part de la Junta, tenim que dir que la resposta va ser molt positiva i a l’hora engrescadora, el 14 de març de 2001 va néixer La Llinyola, molta gent es va preguntar el per què d’aquest nom; totes volíem un nom relacionat amb la terra, com a municipi rural que som, i totes ja sabeu per què serveis una llinyola.
La il·lusió, les ganes de fer coses, la resposta positiva de totes les dones que sempre ens feu costat, ens dóna peu  per a seguir endavant.

Al llarg de tots aquests anys hem fet un seguit d’actes plens d’activitat, cultura, dinamisme social per tothom i per totes les edats. Hem portat endavant una gestió acurada dels nostres recursos econòmics basats en la quota anual de les sòcies i amb els actes que hem organitzat, que ens han deixat una solvència econòmica que ens facilita el poder tirar endavant els nostres projectes.
Festa de Sant Antoni Abad
Foto: Vicenç López


Com ja sabeu amb tots anys hem fet moltes coses de les que ens sentim molt orgulloses, com les caminades pel nostre municipi, la tómbola per la Festa Major, també hem recuperat festes, com fer la Catifa per Corpus, la benedicció d’animals per Sant Antoni, la benedicció dels cotxes per Sant Cristofor, fer el pessebre per Nadal, Sant Jordi i la Mare de Déu de Montserrat, etc.

En el tema cultural hem fet un seguit de conferències, xerrades, tallers, vàrem ser l’única entitat del nostre municipi que vàrem fer un taller sobre l’Euro, hem fet homenatges a dones del nostre municipi, l’Eugènia Güell, la Pilar Garriga, totes recordareu que vàrem fer un Fòrum Gastronòmic amb cuines de tot el món, també vàrem fer un Simposium de Dones d’Empresa amb la participació d’empresàries de la comarca, fent un reconeixement a la primera dona empresària del nostre municipi.
Foto: Vicenç López

La Marató de TV3, ens omple de satisfacció per ser un dels actes amb més participació de les sòcies i tota la gent del municipi, fen que siguem una de les entitats que recollim més diners de tota la comarca. Hem viatjat per tot Catalunya visitant llocs molts importants.

Tenim la sort que un nombre important de dones treballin desinteressadament, cosint, fent ganxet, etc. per a les Missions; tenint el reconeixement molt agraït de les persones que ho distribueixen; i de les persones que ho reben, moltes gràcies a totes i continueu amb aquesta tasca, sapigueu que el nostre paquet de roba i coses de llana és molt esperat.

Tot això no seria possible sense el recolzament de totes les sòcies i les seves famílies i també de totes les entitats del municipi que ens ajuden i ens fan costat amb tot. També volem agrair a la Cooperativa per poder disposar de la Sala d’Actes sempre que la necessitem, i a tots els establiments del municipi per col·laborar amb els cartells.

Aspecte d'una de les exposicions realitzades
durant aquests 10 anys.
Foto: Vicenç López

Volem fer una menció especials als nostres “llinyolos”, a l’Emilio, per fer les millors llinyoles del món; al Mossen per deixar-nos els locals de la parròquia per a la Tómbola i altres actes; al Ramon Galofré per fer la correcció dels cartells i els suport informàtic, al Josep Batet perquè quan tenim problemes tècnics sempre en podem disposar, a l’Albert Carreras per estar sempre disposat a donar-nos un cop de ma.

En definitiva, gràcies a totes les sòcies per el vostre ajut i la vostra companyia. També voldríem tenir un record per les sòcies que durant aquest anys ens han deixat. Per últim volem que l’associació continuï sent un referent al municipi i a la comarca de feina ben feta i per això us necessitem a totes amb el vostre ajut i recolzament"

Què és una llinyola?
Una llinyola de les que fa l'Emilio, i que l'associació de dones
lliura als convidats que participen als seus actes.
Foto: Dolors Garcia
Us afegim les dues definicions que fa l’Institut d’Estudis Catalans de la paraula:

f. [IMF] Cordill de cànem impregnat d’un tint per a marcar una recta en una fusta que s’ha de serrar, en una superfície que s’ha de pintar, etc., especialment utilitzat per paletes i pintors. 

f. [AGA] Cordill que, enrotllat en una punxa metàl·lica que es clava a terra, serveix per a indicar la direcció dels solcs i de les plantacions.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars