Festa de la Lliga Contra el Càncer a Banyeres del Penedès

d’abril 27, 2011

El proper dia 7 de maig es durà a terme la Festa de la Lliga Contra el Càncer al Baix Penedès, enguany a Banyeres del Penedès, ja que cada any l’acollida la fa un municipi diferent de la nostra comarca. És una festa oberta a tothom i que pretén de fet oferir suport i ànims a tots el que d’una manera o un altre pateixen de prop la malaltia o lluiten cada dia contra ella.

Són molts els factors encara desconeguts entorn a les moltes varietats que es presenten, però algunes coses ja es coneixen i alguns estils de vida semblen més recomanables que altres per prova d’allunyar el risc de patir aquesta malatia.


Existeix de fet un Codi Europeu contra el Càncer amb unes poques però clares ides:
No fumar
Limitar el consum d’alcohol
Menjar fruites, verdures i cereals.
Evitar l’obesitat, fent un exercici regular i moderat i una alimentació baixa en calories.
Fer exercici moderat i regular, caminar és un gran exercici a l’abast de tothom i amb  mitja hora al dia ja ofereix efectes beneficiosos
Tenir cura a l’hora de prendre el sol, no fer exposicions perllongades, evitar les cremades, ser especialment curosos amb els infants.
Evitar les substàncies cancerígenes. La seriositat dels responsables de les indústries per evitar el seu ús, el control des de l’Administració Pública, que hi hagi una bona informació respecte a quines són per evitar el consum; tot es necessari per evitar que es facin servir i es consumeixin sense saber-ho.
Compte amb l’hepatitis B. De fet el codi europeu arriba a recomanar la vacunació preventiva.
Detecció precoç del càncer, tant de coll d’úter (dones a partir dels 25 anys) o de mama (dones a partir dels 50 anys)  i en els homes és molt important la detecció del càncer colorectal a partir del 50 anys.


Senyals d’alerta que cap tenir presents i cal consultar amb el vostre metge:
Si us noteu un bony
Una ferida que no es tanca (fins i tot a la boca)
Una piga que canvia de forma, mida o color
Perdre sang de manera anormal.
To o ronquera permanent
Alteracions intestinals o urinàries
Pèrdua anormal de pes.

You Might Also Like

0 comments

Popular Posts

Entrades populars

Entrades populars